Top filme pentru programatori

Posted by anghelvalentin on October 04, 2019

Daca in perioada in care Bill Gates scria primele sale linii de cod, oamenii din domeniul tehnic erau pasionati de serialul Star Trek. Acesta a fost precursorul pentru Star Wars, o saga de filme care continua si in zilele noastre. Aceste filme/seriale sunt in topul pasionatilor de SF, dar daca vrei sa vezi cum arata programatorii dintr-un alt unghi, te invit sa vezi urmatoarele filme din lista. Fiecare film este aparte si te vor face sa vezi lumea un pic mai diferit, dar tine minte cartile schimba oamenii.

  1. Matrix este o trilogie de filme (anul asta au anuntat ca vor scoate si al 4-lea film). In film se regasesc doua lumi: cea cunoscuta de noi si Matrix, o lume virtuala creata de inteligenta artificiala. Personajul principal, Neo, un programator si hacker, este cel ales sa salveze lumea impotriva masinariilor scapate de sub control. Filmul este foarte captivant si se poate lauda cu 4 premii Oscar castigate.

  1. The Social Network prezinta inceputul retelei de socializare Facebook din Harvard si pana la primele procese ale companiei. Filmul surprinde foarte bine viata de la Harvard: tocilari si avocati smecheri de o parte sau petreceri cu iarba, dar si sportivi care se pregatesc de olimpiada.

The Social Network scene

In lumea asta Mark Zuckenberg fura o idee si de aici incepe povestea celei mai mari retele de socializare. O haita de programatori porniti sa faca sex, dar si o gramada de bani, in acelasi timp schimband lumea. Daca premiile Oscar conteaza, atunci iti zic ca are 3.


  1. Pirates of Silicon Valley este un film ce prezinta viata celor doi mari oameni din it, care au schimbat istoria in calculatoare: Steve Jobs si Bill Gates. Este prezentata viata lui Steve Jobs si a partenerelui sau cu origini poloneze, Steve Wozniak. Filmul prezinta, in acelasi timp, si viata lui Bill Gates si a partenrilor sai de la Microsoft: Paul Allen si Steve Ballmer. Acesta se lasa de Harvard si pune bazele companiei Microsoft. Filmul se incheie cu parteneriatul dintre Bill Gates si Steve Jobs, doi titani cunoscuti pentru contre in secolul XX.

  1. Snowden surprinde cum Edward Snowden, un fost angajat NSA (Agentia De Securitate Nationala a SUA), care face public modalitatile ilegale ale agentiei pentru supravegherea populatiei. Edward Snowden dupa ce a facut public ca americanii inregistreaza telefoane a milioane de oameni, fuge in HongKong, SUA il acuza de inalta tradare, China accepta extradarea lui, dar acesta reuseste sa fuga in Rusia. Vladimir Putin este cel care i-a acordat azil lui Snowden.

  1. The Imitation Game este un film despre Alan Turing, un matematician si criptograf, care reuseste sa ii ajute pe Aliati sa castige cel de-al doilea razboi mondial. Alan Turing este considerat parintele calculatoarelor, intrucat a reusit sa realizeze un calculator ce a reusit sa sparga Enigma, o masina ce era folosita si de nazisti pentru criptarea mesajelor militare. Spargerea Enigmei de catre Turing a dus la scurtarea razboiului cu cel putin 2 ani. Filmul prezinta cum au fost adusi matematicieni pentru spargerea cifrului, si cum multi dintre ei s-au contrat cu Turing, pana ce acesta a reusit sa sparga primul mesaj.