Certificari de la Microsoft

Posted by anghelvalentin on September 16, 2019

Daca nu stiai, iti spun eu, de obicei companiile mari din software/hardware/retelistica ofera certificari si cursuri contra cost sau nu, prin care sa inveti si arati restul companiilor ca tu stii. Vreau sa te gandesti ca exista o intreaga industrie a certificarilor, iar mare parte din ele sunt doar niste diplome cu care te poti sterge in partea dorsala. Ce trebuie sa te intereseze pe tine ? Acumularea de cunostinte.

Nu zic ca e un lucru rau sa iei certificari, chiar te indemn sa le iei si eu vreau sa iau cateva. Ce vreau eu de la tine e sa si intelegi intrebarile si cum functioneaza lucrurile in spate. De ce zic asta? Pentru ca exista foarte multe intrebari deja pe internet si poti sa inveti ca un labrador manat de stapanul sau care e raspunsul corect. Firmele nu pot sa zic ca dau doi bani pe certificarile tale. Daca vad ca ai 1-2 certificari e un punct in plus pentru tine, inseamna ca ai avut vointa sa le dai macar, si cel mai probabil chiar ai ceva experienta.

In continuare iti voi vorbii de cele mai importante certificari pentru programatori web de la Microsoft si unde le poti da.

  1. Programming in C# - dupa cum bine spune titlul asta e certificare ca stii sa programezi in c#. Ce mai vreau sa retii e ca daca ai programat in C# sa zicem 3 ani si te duci ca o floricica la examen, crezand ca tu le stii pe toate, vei avea o surpriza. Pe site la Microsoft spune ca trebuie sa ai cel putin 1 an experienta, eu as zice chiar 2-3 ani ca sa fii in stare si sa intelegi acele concepte.
  2. Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3 acest curs este special pentru web developer. La fel ca si certificarea de C#, chiar trebuie sa stii multe lucruri ca sa poti sa iei certificarea. Uite un exemplu de intrebare: You are developing an HTML5 page that has an element with an ID of logo. The page includes the following HTML.
<div>
Logo:<br>
<div id="logo">
</div>
</div>

You need to move the logo element lower on the page by five pixels. Which lines of code should you use? (Each correct answer presents part of the solution. Choose two.)

• A. document.getElementById("logo") .style.position = "relative";

• B. document.getElementByld("logo").Style.top = "5px";

• C. document.getElementById("logo").style.top = "-5px";

• D. document.getElementById("logo").style.position = "absolute";

  1. Developing ASP.NET MVC Web Applications. Acest curs este pentru web developer care lucreaza cu asp.net MVC. Microsoft recomanda acest examen programatorile cu 3-5 ani experienta in dezvoltarea aplicatiilor web si trebuie sa aiba cunostinte despre Azure Web apps. Daca iei acest examen plus inca unul ori cel de la punctul 1 sau 2, vei deveni MCSA: Web Applications, adica vei fi considerat profi de catre cei de la Microsoft.

  2. Developing Microsoft Azure and Web Services. Daca vrei sa fii serif pe Romania in ceea ce priveste certificarile Microsoft, atunci ar mai fi certificarea asta. O ai si pe asta, deja chiar daca stii raspunsurile pe de rost la toate examenele, tot e ceva ca ai 4 certificari.

PS: Mai toate certificarile de la Microsoft au si cursuri traditionale in sali de curs. Sfatul meu e ca daca sunt banii tai sa nu te duci la ele. Nu inveti foarta multa informatie pe cat ai crede. Dupa un astfel de curs nu poti sa dai direct pentru certificare pentru ca cel mai probabil o sa pici. Adica poti, dar nu vrei sa arunci banii pe fereastra. Daca te trimite firma, atunci ciuleste urechile sa prinzi cat mai multe.